AGRO LEDER

AGRO MANAGEMENT

AGRO LEDER

Vidste du, at du kan bruge din studentereksamen til at få en lederuddannelse inden for landbruget? AgroManagement er navnet på Agroskolens studenterforløb.

Det er en uddannelse til dig, der gerne vil være leder inden for landbrugserhvervet – og som allerede har færdiggjort en studentereksamen. Både HTX, STX, HHX og HF giver adgang til AgroManagement – som er en lederuddannelse inden for landbruget. På uddannelsen sætter vi baren højt, og lærer dig om landbrugserhvervet – lige fra stald til strategi. Det betyder, at du skal arbejde praktisk,

lære teoretisk – og ikke mindst udvikle dine egne lederegenskaber.

Når du afslutter AgroManagement, vil du både have en AU i Ledelse – og dermed holde muligheden for at læse videre åben – men du vil også have en brugbar og efterspurt uddannelse, som du kan gå ud og bruge fra første dag.

Læs mere om dine muligheder, uddannelsens opbygning og adgangskrav ved at klikke på fanerne i menuen til venstre.

UDDANNELSENS OPBYGNING

VI FØRER DIG GODT IGENNEM

Som du kan se på grafikken, starter AgroManagement med et introforløb, hvor du opnår indblik i, hvad landbrugserhvervet indebærer.

Her lærer du at begå dig i landbruget – og du finde ud af, hvor din primære interesse ligger. Du vælger linjefag – og specialiserer dig landbrugsfagligt. Denne del (intro og 1. semester) tager tilsammen ca. 1 år.

3. og 4. semester (produktionsleder og agrarøkonom) er de mere teoretiske og strategiske, og her vil niveauet og fagligheden være høj. Du opnår her de redskaber, som du skal bruge i din fremtidige karriere.

Du lærer på AgroManagement at udforme en strategi for en virksomhed – fx et landbrug – som belyser alle de områder, som er nødvendige. Økonomi og politik, markedsføringsplanlægning, salgsstrategi og projektledelse er bare nogle af de fag, du skal igennem.

Samtidigt arbejder du på at udvikle dine egne lederegenskaber, og vi går meget op i konstant at udfordre dig, så du udvikler dig mest muligt.

FAG PÅ AGROMANAGEMENT

Fag som Iværksætteri & innovation, produktionsstyring og praktisk personaleledelse, vil fylde meget, og vi beskæftiger os fx med analyseværktøjer, handleplaner og produktionsteknisk indsigt.

Også økonomi er en del af undervisningen, og her er det emner som produktionsøkonomi, brugen af økonomiske nøglebegreber og indsigt i omkostningskalkulation og finansiering, der fylder din dag op.

Sidst men ikke mindst arbejder vi med dig som leder – og undervisningen handler her om indføringen i ledelsesbegreber – og hvordan du personligt kan blive en god leder.

JOB & MULIGHEDER

”FØR DU BANDER OVER EN TRAKTOR PÅ LANDEVEJEN

Følger du med i, hvad der sker i verden – og i Danmark? Så ved du, at der er vækst – og derfor mangel på kvalificeret arbejdskraft. Agro Management kan kvalificere dig, så du bliver en attraktiv kandidat.

Uddannelsen – og en AU i Ledelse giver dig et springbræt til lederstillingen i landbruget – ligesom den åbner dørene

for masser af forskellige jobs i følgeerhvervene. Rådgiver-, konsulent- og sælgerjobs er bare nogle af dem.

Du kan også vælge at læse videre til fx Jordbrugsteknolog og Skov- og landskabsingeniør. Med en fuld AU i Ledelse kan du også søge ind på universitetets HD-uddannelse.

ØKONOMI

ØKONOMI UNDER UDDANNELSEN

Din økonomi under uddannelsen vil være enten elevløn eller SU. Fra den dag, du får en aftale om en praktikplads og denne træder i kraft, kan du få elevløn. Det gælder både i praktik- og skoleperioderne.

Som elev vil din startløn ligge i mellem 9.500-12.500kr. Elevlønnen afhænger af din aftale med din arbejdsgiver – og af den gældende overenskomst. I løbet af din uddannelse vil din elevløn stige, i takt med at du skifter trin.

Har du ikke en uddannelsesaftale fra start, er du berettiget til SU. Det gælder også på 3. og 4. semester. Du skal selv søge om SU på deres hjemmeside www.su.dk, og du skal selv sikre, at du følger de regler, som SU har – fx for hvor meget du må tjene ved siden af. Login til SU kræver NemID.

ADGANGSKRAV

Adgangskrav til agromanagement

Adgangskrav på AgroManagement er en studentereksamen. Det vil sige, at du – for at kunne starte på AgroManagement  er student med en HTX, STX, HTX eller en HF-eksamen.

Vi tilpasser dit uddannelsesforløb efter dine faglige kompetencer og din erhvervserfaring (hvis du har det), og vi

kigger også på, om du kan få merit for fag, du allerede har beskæftiget dig med.

Dette giver dig et uddannelsesforløb uden gentagelser, som er designet til lige netop dig.

Det betyder, at din uddannelse kan variere i længde og opbygning.

MERE INFO

FANDT DU IKKE DET DU SØGTE

Fandt du ikke det, du søgte? Så ta’ fat i én af os. Ingen spørgsmål er for små eller store – og du kan ringe til os på telefon 97 11 60 53 eller sende os en mail på agroskolen@agroskolen.dk.

Hvis du vil vide mere om fx fagenes indhold, karaktergivning samt læringsmål kan du kigge i den lokale undervisningsplan.

Er du blevet nysgerrig – og vil du se giraffen? Kig nærmere på, hvem der skal undervise dig under fanen Hvem er vi.

Ved du allerede, at det her her hos os, du skal gå, så kan du tilmelde dig her – allerede nu.