PRAKTIK

PRAKTIK

Da EUX LANDMAND er en kombineret erhvervsuddannelse, skal du i praktik i løbet af din uddannelse. Det er nemlig en vigtig del af din læring, at du får lov at afprøve dine evner i et professionelt miljø.

Allerede efter grundforløbet skal du i praktik første gang. Alle dine praktikforløb foregår på landbrugsbedrifter eller arbejdspladser med en stærk tilknytning til landbruget. Her bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som du skal kunne – også inden for dit linjefag (svin, kvæg, mink og planter).

Du afslutter grundforløbet med en grundforløbsprøve, og det er et krav at du består den – for at få lov at komme i praktik. Når det er klaret, og du springer i arbejdstøjet på din praktikplads, går der 12 måneder før du igen skal i skole.

Du skal selv finde din praktikplads – og du bestemmer selv hvor i landet – eller verden, du gerne vil hen. Har du fx overvejet at tage til Australien?

PRAKTIK I IRLAND

Et praktikophold i udlandet kan give dig international erfaring – og det er interessant for mange arbejdsgivere, når du skal ud og søge job. Vi behøver selvfølgelig ikke sige, at det også giver én på opleveren – og at du bliver meget mere selvstændig, når ikke mor eller far er i nærheden?

På Agroskolen har vi gode kontakter til landbrug i udlandet, og vi vil gerne hjælpe dig med at finde den helt rigtige praktikplads.

SKOLEPRAKTIK I UDLANDET

Når du er i gang med grundforløbet, kan du vælge en helt anderledes form for skolepraktik: nemlig en måneds ophold i Irland. Her skal du arbejde (hårdt!) på et landbrug, et stutteri eller på en landbrugsrelateret virksomhed – mens du flytter ind hos en irsk familie.

Rejsen og opholdet bliver betalt via Erasmus-legater, og det er derfor gratis for dig. Du skal selv betale dine lommepenge - og de oplevelser, som du evt. vil deltage i, så længe du er afsted.

Når du starter på grundforløbet vil du få mere information om turen – og så kan du tage en snak med dine forældre.

Comments are closed