MINK

mink-linje på agroskolen
Mink-linje på Agroskolen
mink-linje på agroskolen

MINK-LINJE

Danmark er verdens største producent af minkskind. Det skyldes fx, at vi har et ideelt klima til minkavl, og at der desuden er adgang til frisk foder lavet af gode råvarer.MINK-MODE

Mink udgør 90 pct. af den pels, der sælges på auktionerne. Derudover sælges der skind fra ræv, sæl, chinchilla, zobel, karakul og kanin samt en række andre dyr. Minkskindene stammer primært fra Danmark, men der udbydes også svenske, norske, finske og hollandske minkskind. Hovedparten af de øvrige skind stammer fra udlandet.

Kopenhagen Fur holder pelsauktioner fem gange om året. Her sælges rå pelsskind, altså skind der endnu ikke er garvede eller på anden måde forarbejdede. Sæsonen starter med en auktion i december, og herefter er der auktioner i februar, april, juni og september.

Omkring 98 pct. af de pelsskind, der sælges på Kopenhagen Furs auktioner, går til eksport. Pels er dansk landbrugs tredjestørste animalske eksportartikel, og der sælges pels for over 7 milliarder kr. om året.

Overvejer du en karriere som selvstændig minkavler? Kombinationen af en profil og dit linjefag gør dig til en stærk kandidat for erhvervslivet. 

MINK OG...?

mink klassiskmink selvstændig

mink økologi

 

 

 

 

 

Comments are closed