LINJEFAG

VÆLG MELLEM VORES FIRE LINJEFAG

MINK

LINJEFAG

MINK

PROFIL

PLANTER

LINJEFAG

PLANTER

PROFIL

KVÆG

LINJEFAG

KVÆG

PROFIL

SVIN

LINJEFAG

SVIN

PROFIL

MINK

LINJEFAG

Danmark er verdens største producent af minkskind. Det skyldes fx, at vi har et ideelt klima til minkavl, og at der desuden er adgang til frisk foder lavet af gode råvarer.

Mink udgør 90 pct. af den pels, der sælges på auktionerne. Derudover sælges der skind fra ræv, sæl, chinchilla, zobel, karakul og kanin samt en række andre dyr. Minkskindene stammer primært fra Danmark, men der udbydes også svenske, norske, finske og hollandske minkskind. Hovedparten af de øvrige skind stammer fra udlandet.

Kopenhagen Fur holder pelsauktioner fem gange om året.

Her sælges rå pelsskind, altså skind der endnu ikke er garvede eller på anden måde forarbejdede. Sæsonen starter med en auktion i december, og herefter er der auktioner i februar, april, juni og september.

Omkring 98 pct. af de pelsskind, der sælges på Kopenhagen Furs auktioner, går til eksport. Pels er dansk landbrugs tredjestørste animalske eksportartikel, og der sælges pels for over 7 milliarder kr. om året.

Overvejer du en karriere som selvstændig minkavler? Kombinationen af en profil og dit linjefag gør dig til en stærk kandidat for erhvervslivet.

PLANTER

LINJEFAG

Overvejer du en karriere som selvstændig planteavler? Drømmer du om at arbejde med økologisk plantebrug? Kombinationen af en profil og dit linjefag gør dig til en stærk kandidat for erhvervslivet.

 

PLANTEBRUG I DANMARK

En af de store spillere, når det gælder plantebrug i Danmark, er korn, idet det er den største gruppe af afgrøder. Herunder er vinterhvede den mest dyrkede kornart, og den bruges både til foder og til brødhvede. Udover en række forskellige kornsorter

dyrkes der også en del frø, og Danmark producerer ca. 40 % af alle de frø, der produceres i EU – det gælder græs, kløver og havefrø.Kartofler er også en vigtig afgrøde, som bruges både til produktion af kartoffelmel og til at alle os kartoffelglade danskere kan få stillet vores lyst.

I Danmark er der endvidere 1600 landmænd, der dyrker sukkerroer til produktion af sukker.
Der er altså mange forskellige muligheder for at dyrke planter, alt efter hvad du interesserer dig for.

Vælg Planter som linjefag på Agroskolen – og kombiner linjen med en af de tre profiler.

KVÆG

LINJEFAG

Overvejer du en karriere som selvstændig producent af kvæg? Eller vil du arbejde med økologisk kvægbrug. Kombinationen af en profil og dit linjefag gør dig til en stærk kandidat for erhvervslivet.

Det danske kvægbrug har en stærk global placering med en omsætning på 56 mia. kroner og en eksport på 20 mia. kroner, hvilket betyder, at der er tale om kvægbrug i verdensklasse.

Det er ikke kun økonomisk at det danske kvægbrug udmærker sig. De danske køer har også mere plads i stalden end udenlandske køer, og de ligger i toppen, når det gælder klimaeffektivitet og udledning af drivhusgasser.

Vælg kvæg som linjefag på Agroskolen – og kombiner linjen med en af de tre profiler.

SVIN

LINJEFAG

Overvejer du en karriere som selvstændig producent af svin? Eller vil du arbejde med økologiske frilandsgrise? Kombinationen af en profil og dit linjefag gør dig til en stærk kandidat for erhvervslivet.

Produktion og avl af svin har været – og er det stadig – et vigtigt aktiv for Danmark i mere end 100 år. Det gælder for både beskæftigelsen i erhvervet og for eksporten. Vi eksporterer nemlig ca. 90% af alt vores svinekød, og

svineproduktion er dermed en vigtig del af Danmarks økonomi.

Dansk svineproduktion er blandt de førende i verden inden for avl, kvalitet, fødevaresikkerhed og dyrevelfærd, og det er derfor Danmark er blandt verdens største eksportører af svinekød.

Vælg svin som linjefag på Agroskolen – og kombiner linjen med en af de tre profiler.