UDDANNELSENS OPBYGNING

UDDANNELSENS OPBYGNING

EUX LANDMAND er sammensat af et grundforløb og to hovedforløb, plus praktikophold her imellem. Grafikken viser, hvordan din uddannelse vil se ud.

Uddannelsensopbygning-EUX

Du får også et indblik i, hvor lang hver periode er. Det er nemlig her, EUX LANDMAND adskiller sig fra den almindelige landbrugsuddannelse.

I din praktik bliver du oplært i de arbejdsopgaver, du skal kunne varetage, når du er uddannet. Dit praktikophold på 2. hovedforløb er kun 20 uger – og det giver dig muligheden for at komme i praktik i udlandet.

I skoleperioderne skifter du mellem landbrugsfag og gymnasiale fag. Du får undervisning i landbrugsfagene her på Agroskolen, mens de gymnasiale fag foregår på Ikast Brande Gymnasium.

Fordelingen mellem landbrugs- og gymnasiale fag er ca. lige. På dit første år foregår fx tre dage på Agroskolen og 2 dage i Ikast. Bussen kører jævnligt mellem Ikast og Hammerum – og på cyklen tager turen ca. 10 min.

 

VÆLG DINE GYMNASIALE FAG

Ud over de obligatoriske gymnasiale fag, kan du – alt efter hvad du gerne vil i fremtiden – vælge forskellige fag på højniveau. Du kan se, hvilke fag, de forskellige videregående uddannelser kræver her

 

EKSAMEN

Du afslutter uddannelsen med en fagprøve i dit speciale på landbrugsuddannelsen samt med en eksamen, der indeholder 6 prøver i fag på gymnasialt niveau og en mundtlig prøve med udgangspunkt i det skriftlige eksamensprojekt.

Ud over dit uddannelsesbevis som Faglært landmand får du et EUX-bevis med dine gymnasiale fag og resultater.

Comments are closed