Landmand og student på samme tid

 

EUX Landmand er en uddannelse sammensat af erhvervsuddannelsen til landmand – og en gymnasial uddannelse.

Uddannelsen er til dig, der både vil arbejde praktisk, men på samme tid overvejer at læse videre.

Du sikrer nemlig, at dine muligheder forbliver åbne – hvis du fx bestemmer dig for søge ind på universitetet.

Kombinationen af praktisk arbejde og læring inden for landbruget – og teoretisk viden uden for landbruget gør dig til en stærk kandidat til jobs og uddannelse: fx rådgivningsarbejde, konsulentjobs – eller forskning, bachelor- eller kandidatuddannelser.

Uddannelsen tager omkring 4 år, og fordelingen mellem fagene er ca. 50/50.


Gymnasiale fag og eksamener

Du afslutter uddannelsen med en fagprøve i dit speciale på landbrugsuddannelsen samt med en eksamen, der indeholder 6 prøver i fag på gymnasialt niveau og en mundtlig prøve med udgangspunkt i det skriftlige eksamensprojekt.

Ud over dit uddannelsesbevis som faglært landmand får du et EUX-bevis med dine gymnasiale fag og resultater.


Praktikophold

Da EUX Landmand er en kombineret erhvervsuddannelse, skal du i praktik i løbet af din uddannelse. Det er nemlig en vigtig del af din læring, at du får lov at afprøve dine evner i et professionelt miljø.

Allerede efter grundforløbet skal du i praktik første gang. Alle dine praktikforløb foregår på landbrugsbedrifter eller arbejdspladser med en stærk tilknytning til landbruget. Her bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som du skal kunne – også inden for dit linjefag (svin, kvæg, mink og planter).

Du afslutter grundforløbet med en grundforløbsprøve, og det er et krav at du består den – for at få lov at komme i praktik. Når det er klaret, og du springer i arbejdstøjet på din praktikplads, går der 12 måneder før du igen skal i skole.

Du skal selv finde din praktikplads – og du bestemmer selv hvor i landet – eller verden, du gerne vil hen. Har du fx overvejet at tage til Australien?